Strauman tar imot Leknes 2

0
154

Leknes
Leknes er en liten by i Lofoten, hvor det vanligvis yrer av liv i gatene. Men ikke nå. Gatene er folketomme og en trykket stemning fornemmes på alle gatehjørner. Bare fortvilede hyl bryter stillheten. På Leknes stadion får spillerne dommen. Treneren leser med tungt hjerte opp hvem som skal spille mot Strauman på onsdag.


– Det føles som repet røk da vi sto i galgen sist. Som ved et mirakel kom vi unna det med et ytterst heldig resultat. Vi vet vi ikke vil være like heldig to ganger, sier «André», en Leknes-spiller som ønsker å være anonym til Strauman.no.

Leknes 2 vant 1-0 mot Strauman i serieåpningen i april. Etter det har angsten om hvordan hevnen vil bli på Strauman Stadion ligget der som en tung svart klump i magen. – Vi har tenkt på det hele tiden, sier «André». – Men de andre kampene har jo på en måte skjøvet det litt i bakgrunnen. Da siste kampen i vårsesongen, mot Vest-Lofoten, var over, slo det oss for fullt. Ingen av oss sa noe. Vi satt bare i garderoben. Og vi tenkte alle det samme.

– For meg har det ikke vært sommer i år. Bare venting frem mot denne kampen. Det er tungt å vente på en ulykke som du vet kommer. Jeg vet flere av de andre har hatt det sånn også. Det er egentlig verst for de som skal sitte på benken. De lever fortsatt med uvissheten. Jeg har fått dommen. Jeg skal starte. De som ikke ble tatt med i troppen gikk umiddelbart ut og feiret.

Kilder i Leknes Fotballklubb har fortalt Struaman.no at det har vært ekstrem kniving om plassene på førstelaget denne sesongen. Alle har ønsket å unngå andrelaget og den skjebnen som venter dem denne høsten. De som er nærmest fast på andrelaget har prøvd å påføre seg selv skader for å unngå denne kampen.

– Jeg har ikke hjerte til det. Jeg kunne tatt den enkle veien ut og revet av akillesen. Men da hadde en eller annen junior måttet ta plassen min. Det kan jeg ikke gjøre mot han.
Strauman.no lette i Leknes gater i halvannen time før vi fant noen som var villig til å snakke med oss. De kunne fortelle oss at det var tungt i byen for tiden. De følte alle at de skal sende sine unge til ofring. Vi vet ikke hvordan de er når de kommer tilbake. De kommer nok til å være helt knekt. Stakkars folk.

– Jeg har snakket med noen av veteranene i klubben sier, «André». De sier det alltid har vært en enorm påkjenning å møte Strauman. Nederlaget blir så omfattende. Flere av dem sliter med senskader. Vi unge har ikke vært obs på dette. Vi har spilt i mange år uten at Strauman har stilt lag. Kanskje det er derfor det kjennes ekstra skremmende i år.
Strauman.no har valgt å anonymisere alle intervjuobjekter i denne saken av hensyn til de involverte.

banner strauman v leknes

Etter denne stemningsrapporten fra Leknes er det bare å møte opp på kamp i dag kl 19 på Strauman Stadion og se at de blå herjer med vestlofotingene!

 

Reklame