Framsnakking og konsert med «Eventyrlandet»

0
204

En super fortelling om en kulturildsjels liv i dype daler og på gøyale topper. Svein Spjelkavik fra Andøya, framsnakkebegrepets far, han framsnakker jeg når som helst, for en bra mann – Bjørn Eidsvåg

Velkommen til framsnakkingsforedrag med Svein Spjelkavik og kulturinnslag fra visegruppen «Eventyrlandet»

Hvor: Straumanstua, Kleppstad
Når: Lørdag 26.april kl. 20

Det blir først foredraget til Svein Spjelkavik med viseinnslag underveis. Deretter blir det en kaffepause før det blir konsert med «Eventyrlandet».

Om foredraget
Siden mars 2010 har ordet framsnakking fått over 230 000 medlemmer på Facebook, og med det slått både Rosenborg og Jens Stoltenberg. Kongen har brukt ordet, kronprinsen har brukt det, prinsessa og dronninga også, men mest av alt engasjerer det vanlige folk. Svein ble av bladet Nordlys plassert på 1. plass på maktlista for 2010 innenfor kategorien samfunn bl.a på grunn av hans engasjement knyttet til framsnakking.

Møt mannen bak vårt mest omtalte nyord? Foredraget er en befriende powerpointfri-sone, spekket med personlige og tankevekkende historier om hva som ledet fram til ideen om ordet. Foredraget er ment som en inspirasjon til både å ta ordet i bruk og til å sette det ut i livet. Foredraget passer for alle som snakker sammen, enten det er på jobb eller i organsisjonslivet. I desember 2010 kom boka «Framsnakking. Det motsatte av baksnakking» ut på Kagge forlag og har til nå kommet ut i to opplag. Framsnakking vurderes nå som et av flere nyord i den nye ordboka som kommer ut i 2014.

Om Svein
Svein Spjelkavik er ordblind, skallet og en dårlig vedlikeholdt 115 kilo tung 65-modell. Han er mannen bak Rock Mot Rus-festivalen på Andøya. Festivalen har vært rugekasse for Moddi, Tungtvann og Madrugada. Rock Mot Rus har vært arrangert hver år siden 1983 og regnes blant de viktigste rockefestivalene i landsdelen. Svein leder Teater Klubb’81 på hjemstedet Dverberg. Teatergruppa har representert Norge på Island, i Litauen, Russland og India. Svein har sammen med bassisten Svein Haugen laget en omreisende festival på småsteder langs yttersida av Vesterålen. Den turnerende festivalen har fått navnet Festitur og har presentert toppartister fra inn- og utland. Svein har produsert kulturforestillinger på Island, i India, Mexico, Guatemala, Tyskland og USA. Fra 1998 til 2008 ledet han prosjektet Golfstrømmen tur/retur og har sendt mer enn 100 barn og unge over Atlanteren til Mexico og Guatemala for å lære mer om og av hverandre. Svein er mye brukt som produsent for store arrangementer og har laget åpningsseremoni for blant annet festspillene i Nord-Norge og Lofast. Da Norge markerte 50 år i verdensrommet i 2012 med en stor festforestilling i landets største sirkustelt hadde Svein regien. I 2013 laget han seremonien når Harstad og Bjarkøy ble én kommune. Svein har vunnet en rekke priser for sitt arbeid for og med barn og unge. I 2004 og fire ble han av Tine, Røde kors og Frelsesarmeen tildelt den aller første nasjonale Ildsjelprisen. I 2006 vant han Nordland fylkes kulturpris. Svein jobber til daglig i reklamebyrået og forlaget God strek.

Framsnakking på Facebook

Reklame